Binnenkort verwacht:

Schachenmayr "Soft Shimmer"

Toen ik dit garen voor het eerst zag en voelde, werd ik op slag verliefd. Die glans! Die zachtheid! De kleuren! In één woord: geweldig! Helaas is de glans erg moeilijk te vangen op een foto maar neem van mij aan dat het een prachtige, zijdeachtige glans heeft. Perfect voor bijvoorbeeld de feestdagen.
Dit mooie garen bestaan voor 50% uit merinowol en voor 50% uit nylon wat het zacht, warm, licht en sterk tegelijk maakt. De bollen wegen 25 gram met een looplengte van 125 meter. Haak het met haaknaald 4.0 tot 5.0 voor het mooiste resultaat. Wat dacht je van een mooie col, sjaal of omslagdoek?

Het garen wordt in augustus verwacht.

Schachenmayr "Creative Lace"

Ook dit garen trok meteen mijn aandacht: "Creative Lace" is een 1-ply garen met prachtige kleuren. De kleurwisselingen volgen elkaar snel op wat zorgt voor een mooi gemeleerd resultaat. Het garen bestaat voor 50% uit wol en 50% uit acryl. Het is lekker zacht en warm en door de acryl sterk en licht glanzend. En met 288 meter op 80 gram valt het onder de dunnere garens.
Haak het met haaknaald 3,5 tot 4,5 voor het mooiste resultaat. Ik denk dat dit garen niet alleen erg mooi is voor sjaals en omslagdoeken maar ook voor mooie truitjes en vestjes.

Ik verwacht het garen in augustus in de winkel.