28 juli: Scheepjes "Whirl"

Ja, wij hebben ze nu ook! Eén van de nieuwste en meest populaire garens van Scheepjes op dit moment: "Whirl". Een mooi gemêleerd garen in veel verrukkelijke kleurcombinaties en met een mooie valling. Het garen is mede daardoor uitermate geschikt voor het maken van luchtige, lichtgewicht projecten zoals bijvoorbeeld sjaals, accessoires en kleding.
De lange kleurwisselingen zijn heel precies en zorgvuldig geknoopt, zodat de knopen onopvallend in je steken verborgen kunnen worden en daardoor nauwelijks terug te zien zijn in je werk.
Op iedere grote garen"cake" van ca. 215-225 gram zit maar liefst 1000 meter! Genoeg voor een mooie sjaal of omslagdoek.
Wist je trouwens dat je vanaf heden op alle Scheepjes garens standaard 5% korting krijgt?

7 juli: nieuwe boeken!

Er zijn weer drie nieuwe boeken binnen gekomen, precies op tijd voor de zomervakantie! Welke vind jij het leukst? Het boek met allemaal verschillende amigurumitasjes, de babyslofjes of het boek met mooie patronen maar ook aandacht voor ontspanning en een beetje zen?

23 juni: nieuw binnen: Durable "Colourful"

Ze zijn momenteel mateloos populair: grote bollen of "cakes" verlopend garen in de meest schitterende kleuren. Perfect voor een sjaal, omslagdoek maar ook voor truitjes, shirts en jurkjes. En de Haakbaak verkoopt ze nu ook! De eerste collectie die binnen is, is die van Durable "Colourful". Mooie felle kleuren maar ook ton-sur-ton voor een rustiger effect. Je haakt het garen op naald 2,5 - 3,5. Per bol van 200 gram krijg je 800 meter garen, genoeg voor een mooie sjaal!

20 juni: nieuw bij de Haakbaak: Durable "Coral"!

Nieuw bij de Haakbaak: Durable "Coral"! Een prachtige collectie haakkatoen in maar liefst 65 schitterende kleuren waar je overigens ook heel goed mee kan breien natuurlijk. Het garen is al meer dan 30 jaar populair bij handwerksters en dat is niet zo verbazend.
Het zachte garen leent zich voor heel veel verschillende projecten zoals bijvoorbeeld woonaccessoires, (baby-)kleding, knuffels, speelgoed, tassen, dekens, kussens en nog heel veel meer. Het is ook erg geschikt voor het haken van de prachtige Mochilla tassen in tapestry techniek.
Dus kies je favoriete kleuren, laat je fantasie de vrije loop en creëer iets moois!

20 juni: nieuwe kleuren Schachenmayr "Tahiti"

"Tahiti" van het merk Schachenmayr is bij veel mensen populair en ik begrijp heel goed waarom! Dit zachte katoengaren is ideaal voor zomerse creaties als sjaaltjes, omslagdoeken, truitjes en topjes. Per bol van 50 gram krijg je maar liefst 280 meter prachtig garen in schitterende kleurverlopen of, zoals deze vier nieuwe kleuren, in ton-sur-ton voor een rustiger effect.
Schachenmayr biedt een aantal prachtige kooppatronen aan voor shirts, sjaals, vesten en zelf een jurk. En bij aankoop van één bol "Tahiti" mag je sowieso een gratis sjaaltjespatroon van de Haakbaak uitkiezen!

14 juni: "Álafosslopi" en "Léttlopi" garens

Nieuw in ons assortiment: de robuuste, prachtige garens van het IJslandse merk Lopi! Door het ruige IJslandse klimaat heeft de wol van het IJslandse schaap een aantal bijzondere kenmerken ontwikkeld zoals stevige en waterdichte vezels aan de buitenkant van de vacht en zeer fijne, isolerende vezels aan de binnenkant. Hierdoor zijn de garens waterafstotend, isolerend en licht om te dragen waardoor ze uitermate geschikt zijn voor warme kledingstukken, dekens en sjaals maar ook voor mutsen en handschoenen. De wol is ook geschikt om te vilten waardoor je ook stevige tassen en huissloffen kunt maken.
Waar ze ook voor gebruikt worden zijn de dierenkrukjes van Anja Toonen Op dit moment hebben wij alle kleuren op voorraad die voor deze krukjes gebruikt zijn. Wil je een andere kleur? Neem dan even contact met mij op zodat ik het voor je kan bestellen.

Inpakservice

Voor iedereen die zijn/haar hakende en/of breiende vriendin, vrouw, moeder, zus, nichtje, oma, kinderen enzovoort een leuk cadeautje wil geven, hebben wij de gratis "inpak-service". Heb je iets gekocht dat je cadeau wilt geven dan pakken wij het voor je in. Of het nu voor Sinterklaas, Kerst, een verjaardag of zomaar is, wij hebben er passend papier voor. Tijdens het afronden van je bestelling kan je in het vakje "Opmerkingen" aangeven welk artikel je in welk papier ingepakt wilt hebben. Wil je het meteen verstuurd hebben naar de betreffende ontvanger? Ook dat kan. Vul dan bij adresgegevens niet je eigen adres in maar het adres van de ontvanger. De kopie factuur sturen wij in dat geval natuurlijk niet mee. Vul wel je eigen emailadres in!